Φεστιβαλ

Τα 8 υπέροχα φεστιβάλ του σαββατοκύριακου

Εσύ σε ποιο φεστιβάλ θα πας;

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024

Το δεύτερο σαββατοκύριακο του Μάη μας φέρνει τόσα πολλά μαζεμένα φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά.

Πέντε υπέροχα φεστιβάλ με αρώματα παράδοσης, γαστρονομίας και πολιτισμού για να περάσεις όμορφα ένα ακόμα σαββατοκύριακο στην Κύπρο!

Φεστιβάλ Επιστήμης
Την Παρασκευή 10 Μαΐου, ετοιμάσου για μια ανεπανάληπτη περιπέτεια στον κόσμο της επιστήμης και των παραδόξων στο Paradox Museum Limassol μαζί με το CP Foodlab! Γίνε και εσύ ένας από τους παράδοξους επιστήμονες του Paradox Museum Limassol απολαμβάνοντας ένα απίστευτο ταξίδι μάθησης και διασκέδασης. Ανακάλύψε τα μυστικά της επιστήμης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ξεχωριστά επιστημονικά πειράματα! Γίνε επιστήμονας για μια μέρα, λύσε παράδοξους γρίφους, διασκέδασε και μάθε για τον κόσμο μας μέσα από τις θετικές επιστήμες! Κλείστε τα εισιτήρια σας για το μουσείο online, και επωφεληθείτε δωρεάν είσοδο στο Science Festival. Το Φεστιβάλ Επιστήμης περιλαμβάνει Πειράματα χημείας, βιολογίας, φυσικής, αστρονομίας και μηχανικής τα οποία γίνονται από τα παιδιά, κατάλληλα για ηλικίες 4-12 ετών (παιδιά προδημοτικής και δημοτικού). Παιχνίδια, διαγωνισμούς, και πολλά άλλα!
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Paradox Museum Limassol, Μαρίνα Λεμεσού, 13:00 – 14:00 και 14:00 – 15:00.

18_MAH19_1980_Limassol_Spring_Fes.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Kids Festival
Ένα αξέχαστο και διασκεδαστικό τριήμερο φεστιβάλ, γεμάτο παιδικά χαμόγελα και άφθονη διασκέδαση, διοργανώνει το MYMALL Limassol για να γιορτάσει τα 15 χρόνια λειτουργίας του. Συγκεκριμένα από τις 10/05/24 έως τις 12/05/24, από τις 11:00 έως τις 20:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως βόλτες με άλογα και πόνυ, τραμπολίνα bungee jumping, ιπτάμενους ελέφαντες, πισίνα με συγκρουόμενες βάρκες, πισίνα με μπάλες waterwalker, τοξοβολία, φουσκωτά, VR παιχνίδια, τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές!
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Παρασκευή 10-Κυριακή 12 Μαΐου, MYMALL Limassol, 11.00-20.00.

17146-sites/default/files/058923-007-a_fruehmorgens-agros_04.jpg

Γιορτή Τριαντάφυλλου
Κάθε Μάιο, παραδοσιακά, δίνουμε ραντεβού στον Αγρό! Για δύο σαββατοκύριακα και φέτος ο Αγρός θα έχει την τιμητική του! Εξάλλου η λέξη τριαντάφυλλο έχει γίνει πλέον συνώνυμη με το πανέμορφο χωριό. Γι' αυτό και η κοινότητα καθιέρωσε το ετήσιο φεστιβάλ που γίνεται με σκοπό να διαδοθεί η παράδοση που έχει σχέση με τα ρόδα. Στη Γιορτή του Άγριου Τριαντάφυλλου θα ζήσεις τη μοναδική εμπειρία συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου, και θα μάθεις για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και τους τρόπους χρήσης των προϊόντων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνται έκθεση, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.ά.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Σ 11 & Κ 12 Μαΐου και Σ 18 & Κ 19 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού.

3. DJ Cotsios O Pikatillis _ Needle 2024.png

Needle
Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο 11 Μαΐου, η Λάρνακα 2030 θα ανοίξει τις πόρτες του φεστιβάλ Needle στην πλατεία Ζουχουρί από τις 15:00 μέχρι αργά το βράδυ για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρνακας και να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον της καλλιτεχνικής δημιουργίας του νησιού. Αναμένεται να παρουσιαστεί ένα γεμάτο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων νέων καλλιτεχνικών έργων στο δωρεάν φεστιβάλ της Needle 2024, με εικαστικές εγκαταστάσεις, ψηφιακά έργα τέχνης και ασταμάτητες παρουσιάσεις ζωντανής μουσικής και DJ sets.
Δες ολόκληρο το πρόγραμμα, ΕΔΩ.
>> Σάββατο 11 Μαΐου, πλατεία Ζουχούρι, Λάρνακα, 15.00.

saligaria-stiifado.jpg

Φεστιβάλ Καραόλου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τερσεφάνου θα διοργανώσει ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ με θέμα τον καράολο. Μέσα από αυτό το φεστιβάλ θα αναδειχθεί με μοναδικό τρόπο η παράδοση, η γαστρονομία και η πολιτιστική κληρονομιά της κοινότητας Τερσεφάνου. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στις 12 Μαΐου 2024 από τις 3μμ μέχρι και τις 8. Το φεστιβάλ θα διοργανωθεί στον χώρο στάθμευσης στο κέντρο του χωριού. Οι Σεφ Κυριάκος Φώκου και Χρίστος Χριστοδούλου καθώς και η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου θα ετοιμάζουν δημιουργικές συνταγές με καραόλους που θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες για γευσιγνωσία. Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια μαγειρικής, χειροτεχνιών, και ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης φαγητού τύπου «street food» και τοπικών προϊόντων. Μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα θα μας κρατούν συντροφιά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Διαγωνισμός του καλύτερου πιάτου από καραόλους. Ο καθένας και η κάθε μια θα έχει το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό καλύτερου πιάτου με καραόλους. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 24422222 μέχρι τις 7 Μαΐου 2024. (Έντυπα συμμετοχής βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα του φεστιβάλ και στο Κοινοτικό Συμβούλιο.). Το γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινότητα Τερσεφάνου να προβάλει την παράδοσή της και να μοιραστεί τον πλούτο της κουλτούρας της με τους επισκέπτες. Το Φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κας Μαρίας Παναγιώτου.
Δες εδώ τις σπέσιαλ συνταγές που θα απολαύσουμε την Κυριακή στην Τερσεφάνου
>> Κ 12 Μαΐου, Τερσεφάνου, επ. Λάρνακας, 15.00-20.00.

Φεστιβάλ Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών
Είστε έτοιμοι για μια μέρα γεμάτη δράση, ταχύτητα και αδρεναλίνη; Τότε αυτό το αναμενόμενο γεγονός είναι για εσάς! Το Φεστιβάλ Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών είναι εδώ και ετοιμάζεται να αναστατώσει τους λάτρεις των οχημάτων! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στην Πέγεια της Πάφου και θα περιλαμβάνει τόσο εντυπωσιακά αυτοκίνητα όσο και μοτοσικλέτες! Επιθυμούμε να δούμε τα καλύτερα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στην πόλη μας, και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας!
>> Κ 12 Μαΐου, Πέγεια, Πάφος, 10.00-22.00. Πληρ. 99851335.

cyprus-greater-flamingos.webp

2ο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ακρωτηρίου
Το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ακρωτηρίου, είναι μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στην περιβαλλοντική και πολιτιστική σημασία της Χερσονήσου του Ακρωτηρίου, και θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Μαΐου 2024. Σε συνέχεια της περσινής του επιτυχίας, το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ακρωτηρίου διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για την πλούσια φυσική και πολιτιστική αξία της Χερσονήσου Ακρωτηρίου και να ζήσουν από κοντά την ομορφιά της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, άτομα όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων όπως δακτυλίωση και παρατήρηση πουλιών, διασκεδαστικά παιχνίδια εξερεύνησης και χειροτεχνίες για όλη την οικογένεια, περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης, εργαστήρια καλαθοπλεκτικής και κυανοτυπίας κ.α. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν και ανοικτές προς το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμα εδώ: https://visitakrotiri.cy/el/plan-your-visit/festivals/. Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαιτείται δήλωση συμμετοχής για κάποιες από τις δραστηριότητες.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Κ 12 Μαΐου, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου (ΚΠΕΑ), Ακρωτήρι, Λεμεσός, 08.45.

Love the Earth Festival
Το Let’s Make Cyprus Green μας προσκαλεί στο δεύτερο Love the Earth Festival την Κυριακή 12 Μαΐου, από τις 10:30 έως τις 16:30 στο Πάρκο Μώλου, δίπλα στο Red Resto Bar. Ένα φεστιβάλ που θα προσφέρει μια ευχάριστη μέρα για όλες τις ηλικίες, με ποικίλες δραστηριότητες: Συνδεθείτε με τοπικούς οργανισμούς για να μάθετε για τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες τους, Λάβετε μέρος σε ανταλλαγή ρούχων, Εργαστήρια ανακύκλωσης, Απολαύστε ψυχαγωγικά παιχνίδια που είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτικά και ευχάριστα, Εξερευνήστε περίπτερα που παρουσιάζουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, Απολαύστε μουσική και νόστιμα υγιεινά σνακ. Επιπλέον, μη χάσετε την ευκαιρία να κερδίσετε συναρπαστικά δώρα! Ως ξεχωριστό σημείο, θα γιορτάσουμε την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού νερού στην παραλία του Μώλου, ένα σημαντικό ορόσημο για την εκστρατεία Refill Cyprus. Αυτός ο σταθμός θα παρέχει στο κοινό δωρεάν, φιλτραρισμένο και κρύο νερό, συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά μπουκάλια. Ελάτε να γίνετε μέρος αυτής της χαρούμενης γιορτής και να συνεισφέρετε σε ένα πιο πράσινο, πιο βιώσιμο μέλλον. Η παρουσία σας στο Love the Earth Festival ενισχύει τη συλλογική δέσμευση να έχουμε θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη.
>> Κ 12 Μαΐου, Μόλος Λεμεσού, 10.30-16.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close